ABC-WEDSTRIJD
"KRINGGROEP ASSEN" Bartje Bokaal,
Lonerstraat 193 A, 9403 TB Assen
d.d. 21 oktober 2012
 
Pakwerkers:
Toon Hop jr
Patrick de Beuse
Keurmeesters:
A: Toon Hop
B: Benny Ekhart
C: Willem Spies

.

Veel publiek en een goede sfeer tijdens de Bartje Bokaal 2012

Ondanks het geringe aantal deelnemers en de teleurstellende resultaten van sommige kandidaten werd het een mooie dag. Doordat er op het laatste moment twee deelnemers afvielen, was de organisatie genoodzaakt om het speuren in 1 blok af te werken. Voor de kandidaten van “over ver” was het vroeg op, ze waren al om 8 uur aanwezig en werden ontvangen met een “bakkie”. Keurmeester Toon Hop en spoorlegger Martin Brunink legden om 8 uur de sporen uit.

Het speuren begon voor de deelnemers om 9 uur, Dieke ter Neuzen beet het spits af met haar Torro v.d. Lenfert Hoeve. Voor iedere punt moest gewerkt worden op het speurveld, er stond een straffe wind. De hond van Bertil Stoeten bleek helemaal niet in vorm, na 10 meter kwam hij terug naar de aanzet. Met veel geduld kwam Aaron from the Road Force toch rond. De hond van Peter Sluiter zocht uitstekend en maakte alleen bij het laatste voorwerpje een klein foutje, hij ging 1 meter te vroeg af.

Aangekomen bij de club werd er eerst koffie gedronken. Inmiddels was er gelukkig veel publiek gearriveerd. Onder leiding van keurmeester Berry Kleinhesselink en Harry Dijksterhuis (examenleider) werd het appèl vlot afgewerkt. Her en der lieten de combinaties kostbare punten vallen, Ineke Benus presteerde het best met haar Holland Gina v. Le Dobry, ze behaalde het hoogste appèl met 91 punten.

Na de pauze lieten de pakwerkers Toon Hop jr. en Patrick de Beuse uitstekend en sportief pakwerk zien, waarbij sommige honden wat moeite hadden met de dreiging. In dit onderdeel behaalde Diana v.d. Berkt met haar Berry de hoogste punten, zij sloot de wedstrijd af met een mooi IPO III diploma én een kwalificatie. Ben Ekhart keurde op de ons vertrouwde en plezierige wijze. Zijn aanwezigheid op de Bartje Bokaal is inmiddels een traditie geworden.

De nazit was gezellig en duurde tot een uur of vijf in de middag. Volgend jaar wordt de Bartje Bokaal medio 18 mei gehouden, in de hoop meer deelnemers te trekken.

Namens kringgroep Assen e.o.
Maud Diemer
bestuurslid

 

Deelnemers Hond A B C
Totaal
01
Peter Sluiter
Enzo vom Satansberg (MH)
96 87 94 277
02
Diana van de Berkt
Berry van de Wiersdijk
93 84 96 273
03
Ineke Benus
Holland Gina von le Dobry (HH)
87 91 90 268
04
Bertil Stoeten
Aaron from the Road Force
70 70 80 220
-
Charles van de Berkt
Amai van de Wiersdijk
%58 76 85 %219
-
Dieke ter Neuzen
Torro van de Lentfert Hoeve
88 %60 75 %223

Webmaster: Yvon Schultz