ABC-WEDSTRIJD
"KRINGGROEP ASSEN" Bartje Bokaal,
Lonerstraat 193 A, 9403 TB Assen
d.d. 18 mei 2013
 
Pakwerkers:
Toon Hop jr
Patrick de Beuse
Keurmeesters:
A: Toon Hop
B: Benny Ekhart
C: Willem Spies

Sportieve, gezellige en geslaagde Bartje Bokaal 2013

De ABC wedstrijd om de Bartje Rudolf Bax Bokaal werd op 18 mei bij Kringgroep Assen gehouden. Het idee om de Bartje Bokaal eerder in het jaar te houden, is goed bevallen. Vorig jaar schreven 6 deelnemers zich in, nu 10. We zijn er trots op dat we als een relatief kleine kringgroep een goede en prettige en sfeervolle wedstrijd kunnen organiseren, één van de weinigen die nog over is in Noord-Nederland.

Uiteindelijk schreven zich dus 10 deelnemers in, waaronder een aantal africhters die vaak meedraaien in de top. Van eigen vereniging deden Remko Bos (hij ging op voor zijn IPO 1 examen met zijn Rottweiler Zaron van ‘t Voske) en Harry Dijksterhuis mee met Ayka van Eljo’s Hoeve, Harry ging op voor IPO III. Beide kandidaten slaagden en voor Remko Bos was dat extra mooi, hij heeft de hond vaak en langdurig geblesseerd gehad. Iedereen leefde mee, gelukkig slaagden ze met vooral prachtige punten op het B en C gedeelte.

Even leek het erop dat de speurvelden te lang of te kort zouden zijn, maar zowel de keurmeester en de spoorlegger toonden zich tevreden. De sporen werden er goed ingelegd door Martin Brunink van Kringgroep Hoogeveen. Er werd in twee groepen gespeurd. Ondanks de natte periode en de warmte van de afgelopen weken, lagen de speurvelden er goed bij. Het speuren keurde dhr. T. Hop.
Jos Timmer kwam rond met de volle 100 punten met Xando v.d. Moezebulte. Helaas mocht het voor twee combinaties het niet lukken met speuren, de hond van Saskia Stark vertrok nauwelijks en werd afgefloten. Dat was erg jammer, want de nog jonge hond Turbo v. Sennertal liet met haar een sterk stukje appèl en manwerk zien.

Rond 10 uur werd er begonnen met appèl, dit onderdeel werd gekeurd door dhr. B. Ekhart. Het weer was nog steeds goed, ondanks voorspellingen van regen en zelfs een waterbom. Het publiek was in grote getale aanwezig uit heel Noord-Nederland en kon wat dichter op het veld staan, waardoor de betrokkenheid met de wedstrijd groter was.

Ineke Benus behaalde met Holland Gina van Le Dobry de hoogste punten, 94. Tijdens het hele evenement hebben we bijna geen druppel water gezien, ondanks dat het eerst ’s morgens toch nog even nat was. Zo zie je maar dat we ons niet teveel moeten aantrekken van buienradar!

Het onderdeel manwerk keurde dhr. W. Spies. De pakwerkers waren Patrick de Beuse (lang) en Toon Hop (kort), beide heren lieten een flinke dreiging zien en er werden flinke stokslagen uitgedeeld. Patrick de Beuse deed pakwerk voor de IPO I hond, de Rottweiler van Remko Bos.
Net als bij de andere twee onderdelen, liepen ook hier de punten erg uit elkaar van 75 tot 95 punten. Tinus Sellis liet zijn hond zo zien, dat hij bij afd. C de beste punten wist te behalen, 94 punten.

Er werd rechtvaardig gekeurd en de punten waren dan ook echt verdiend. De prijsuitreiking werd dankzij de verder vlekkeloos verlopen organisatie al om 14.45 uur gehouden. Alle deelnemers ontvingen een zak of emmer voer van de voersponsor Barca van Wielink Diervoeders uit IJsselmuiden.
De wisselbeker Bartje Bokaal ging dit jaar mee met Jos Timmer en zijn Xando v.d. Moezebulte. De tweede plaats werd ingenomen door Tonny Ottevanger met zijn Hollandse Herder. Plaats drie was voor Tinus Sellis met zijn Bora v.h. Polbeekkwartier.
De uitgenodigde keurmeesters keurden op de ons vertrouwde en plezierige wijze. Hun aanwezigheid op de Bartje Bokaal is inmiddels een traditie geworden. De nazit was gezellig en duurde tot diep in de middag cq. begin van de avond.

Maud Diemer - Kringgroep Assen e.o.

Deelnemers Hond A B C
Totaal
01
Jos Timmer
Xando van de Moezenbulte
100 90 90 280
02
Tonny Ottevanger
Holland Excellent van Le Dobry (HH)
95 91 90 276
03
Tinus Sellis
Bora van het Polbeekkwartier
91 90 94 275
04
Aldwin Dekker
Nesse van de Spoorlanden
88 87 88 263
05
Remko Bos
Zaron van 't Voske (IPO1 - RW)
80 91 91 262
06
Ineke Benus
Holland Gina van le Dobry (HH)
85 94 81 260
07
Dieke Terneuzen
Zorro van de Lentfert Hoeve
95 81 82 258
08
Harry Dijksterhuis
Ayka van Eljo's Hoeve
70 83 75 228
-
Henry Dijks
Dasco vom Kinzigtal (RW)
%54 78 80 %
-
Saskia Stark
Turbo von Sennertal
%12 92 93 %

Webmaster: Yvon Schultz