ABC-WEDSTRIJD
"KRINGGROEP ASSEN" Bartje Bokaal,
Lonerstraat 193 A, 9403 TB Assen
d.d. 18 mei 2014
 
Pakwerkers:
Clenny Kogelman
Patrick de Beuse
Keurmeesters:
A: Arie Stam
B: Willem Spies
C: Ben Ekhart
Kringgroep Assen
Bartje Bokaal 2014, goed voor meer deelname

De ABC wedstrijd om de Bartje Bokaal werd op 18 mei bij Kringgroep Assen gehouden. Keurmeester Ben Ekhart benadrukte in zijn nawoord dat dit evenement meer inschrijvers verdient, omdat het een goed georganiseerde wedstrijd is die voor meer deelnemers met wedstrijdambitie interessant is. Hij riep op om de wedstrijd levend en actief te houden met meer inschrijvingen. Daarmee wordt het ook aantrekkelijk(er) voor het publiek wat in grote getale was gekomen, ook mede dankzij de mooie weersomstandigheden.

Uiteindelijk schreven zich dus negen deelnemers in, waaronder een aantal africhters die vaak meedraaien in de top. Diana van de Berkt met haar Berry was natuurlijk een kanshebber voor de Bartje Bokaal, maar kreeg een knieblessure onder het appèl en bleek niet meer op te kunnen voor het manwerk. Helaas moest ook Paul van Essen op de wedstrijddag afzeggen, in verband met ziekte.

Van eigen vereniging deden Remko Bos (hij ging op voor zijn IPO 2 examen met zijn Rottweiler Zaron van ‘t Voske) en Bennie Pesman en Pieter Dermois mee. Ook zij gingen op voor IPO 2 en slaagden. Erg jammer was het dat Liz van de Eshorst in de speurdrang twee voorwerpen overliep en dat Bennie Pesman tijdens het appèl de vooruit-oefening geheel miste.

Voor Remko Bos verliep het dit jaar nog slecht(er), de hond toonde onvoldoende speurdrift en tijdens het appèl kreeg de hond last van een oude blessure en werd afgemeld.

Het zoeken naar een geschikt speurveld was best lastig, overal te kort of te lang gras en te natte velden. Maar dankzij clublid Piet Reinders werd er op geringe afstand van de hondenclub een mooi, gelijkwaardig veld gevonden waar alle kandidaten terecht konden. De sporen werden er keurig gelegd door Martin Brunink van Kringgroep Hoogeveen. Er werd in één groep gespeurd om het vlotte tijdschema kracht bij te zetten. Ondanks de natte periode en de warmte van de afgelopen dagen, lagen de speurvelden er goed bij. Het speuren keurde dhr. A. Stam. Bennie Pesman en Henk van der Sluis kwamen rond met maar liefst 99 punten. Berry van de Wiersdijk kwam tot aan de 3e balk goed rond, maar kwam helaas na de derde balk niet rond.

Rond 11 uur werd er begonnen met appèl, dit onderdeel werd gekeurd door dhr. W. Spies. Het B-gedeelte kon een half uur starten omdat de Maya van de Eshorst loops was en als laatste hond appèl en manwerk deed. Door inwerking of gemiste oefeningen kon er voor het B gedeelte geen enkele kwalificatie uitmuntend worden gegeven. Jeroen ter Horst scoorde het hoogst aantal punten: 93.

Het onderdeel C keurde dhr. B. Ekhart. De pakwerkers Patrick de Beuse (IPO II honden en lang) en Clen Kogelman (kort), beide heren lieten een flinke dreiging zien en er werden prima stokslagen uitgedeeld. Net als bij de andere twee onderdelen, lieten de honden prima werk zien. Geleider Jeroen ter Horst toonde in alle drie onderdelen prima werk en bleek samen een mooi harmonie te vormen met zijn Bo.

De prijsuitreiking werd dankzij de verder vlekkeloos verlopen organisatie rond 15.30 uur gehouden. Alle deelnemers ontvingen een zak of emmer voer van de voersponsor Barca van Wielink Diervoeders uit IJsselmuiden. De wisselbeker Bartje Bokaal ging dit jaar weer naar Raalte, maar wisselde van eigenaar van Jos Timmer naar Henk van der Sluis met Windsor van de Schiffslache. De tweede plaats werd ingenomen door Jos Timmer met zijn Xando van de Moezebulte. Plaats drie was voor Jeroen ter Horst met Quinn Bo van Midden-Zeeland.

De keurmeesters keurden op de ons vertrouwde en plezierige wijze. Hun aanwezigheid op de Bartje Bokaal is haast een traditie geworden. We zijn er trots op dat we als een relatief kleine kringgroep een goede en prettige en sfeervolle wedstrijd kunnen organiseren, één van de weinigen die nog over is in Noord-Nederland.

Ook de nazit was gezellig en duurde tot laat in de middag.

Maud Diemer

Kringgroep Assen e.o.

 

Deelnemers Hond A B C
Totaal
01
Henk van der Sluis
Windsor von der Schiffslache
99 88 94 281
02
Jos Timmer
Xando van de Moezenbulte
93 91 93 277
03
Jeroen ter Horst
Quinn-Bo van Midden Zeeland
91 93 92 276
04
Benny Pesman
Maya van de Eshorst (IPO2)
99 89 87 275
05
Jos Rodijk
Cello von Johenny Haus
93 90 91 274
06
Pieter Dermois
Liz van de Eshorst (IPO2)
77 81 86 244
-
Diana van de Berkt
Berry van de Wiersdijk
%61 92 bless geleider
-
Remko Bos
Zaron van 't Voske (IPO2 - RW)
%55 90 bless hond
-
Paul van Essen
Derrick vom Haus Valkenplatz
x x x ziek

Webmaster: Yvon Schultz