sitemap pup Zuidpark
Kennel "Van Injoyhoeve"
Fokt met karakter volle werkhonden die zijn onderzocht op HD-vrije heupen
Deze puppen zijn zeker geschikt voor KNPV - NBG - en VDH
Greif van het Zuidpark
&
Dolly van AA-Strang
AFRICHTING    KNPV - NBG - VDH -
UITGESPROKEN BLOEDLIJN - HARDE COMBINATIE
Helaas leeg gebleven (wordt herhaald)
Owner/eigenaar:  Fino Smit, Amstelveen
Tel.  0031 (0) 645702382
Dolly van AA Strang
NHSB 2276351, geb: 23-11-1999, 
HD-tc, KNPV Opl.PH1
Verslag:
Dolly heeft HD-Tc. In haar werk kenmerkt zij zich door haar keiharde beet en bewakingsdrift (aangeboren). Sociaal is zij zeker, maar het is heel goed te merken dat zij afstamt uit de wat hardere werklijnen van de duitse herder (Bernd Lierberg).
Het is natuurlijk geen toeval dat haar broers allemaal werkzaam zijn als diensthond bij de politie.
Door omstandigheden is Dolly helaas niet KNPV gecertificeerd maar zij bezit wel alle eigenschappen om dit door te vererven, want degene die haar bij KNPV aan het werk gezien hebben tijdens  trainingen waren razend enthousiast (vooral het bijtwerk). Ook heeft Dolly bewezen in het IPO gebeuren haar mannetje te staan. Zij heeft 6mnd in Duitsland getraint ! Haar bewakingsdrift en volle beet is ook daar niet ongemerkt voorbijgaan. 

De afstamming van Dolly's vader Arcos fan de Nijhe, was van Louis Janssen uit Dinxperloo. Arcos is een zeer scherpe dominante reu met een geweldige beet en bewakingsdrift. Later is deze reu verhuist naar kennel Sandokan in Groningen.
Nog meer bekende voorouders van Dolly zijn: Paco vd Hornhûtte, Boris Oet De Poeteriè, Rick van Tiekerhook, Asko vom Joufne Keyleff

Dolly komt uit een nest-herhalings van Elayka en Arcos. Een volle broer van Elayka, Eddy van Joop Breemer was een gecertificeerde KNPV-duitser met PH1 en PH2 , een harde beensteller ! Joop Breemer had ook een volle broer van Dolly. Don Vito PH 414 pnt (2002). Deze hond doet nu zijn werk in Amerika  als diensthond bij de politie.

Alle reuen van de eerste kombinatie zijn ook verkocht naar Amerika door Louis Janssen uit Dinxperloo (kennel vd AA-Strang) en werken als diensthond bij de polite in Los Angeles !

Dan is er nog Zorro een halfbroer van Dolly PH 433, moeder Onyx vd AA-Strang (Brix zum Kahlschlag x Dana vd AA-Strang). Zorro was een geweldige temperament volle hond en had eigenlijk alles voor de KNPV. Snelheid, bewakingsdrift en revieren etc. 
In Las Vegas in 2001 is er een demo gegeven, een korte video-verslag hiervan is te zien op de site van Kennel AA-Strang, de helper wordt ondersteboven gesteld. 

Greif van het Zuidpark
NHSB 2369762, geb. 19-11-2001, 
VH1, IP2, Kkl.2a, ZB: SG, A-Normal, ZW 77, DNA-1 
Keurbericht
Krap middelgrote, middelkrachtige wolfsgrauwe reu. Normale schoft, nagevende rug, korte kroupe, korte opperarm, goede achterhandshoeking. Voor wat los, gaat achter correct. Voldoende krachtige afzet, korte voortred. Moed, Werklust en Belastbaarheid uitgesproken, lost op commando. DNA-1.
Kenners die deze jonge hond Greif vh Zuidpark hebben zien werken, zijn overtuigd van zijn enorme belastbaarheid, overweldige werkdrift en zijn fantastische krachtige volle vaste beet. Hij heeft veel werkdriften, een vrij open karakter, met een zeer hoge belastbaarheid in afdeling C. Deze eigenschappen zitten in zijn genen gefixeerd. Zijn uiterlijk- en karakter eigenschappen lijkt hij op zijn voorvaders Greif zum Lahntal en Mink vom Haus Wittfeld alleen is hij wolfsgrauw van kleur. Dit vererft hij zeer dominant de donkere kleuren van zijn vader Lord vom Schwartenzwinger en Chicco vd Fasanerie (BSP).

Lord vom Schwartenzwinger
De uiterlijke vererving, (brede kop) alsmede het bijzondere fijne sociale karakter van deze reu en zijn goede heup vererving zijn zeer nadrukkelijk aanwezig. Lord was ook een veel belovende hond  (zelfs aanbevolen door bekende duitse africhters) aangezien hij een ongeluk heeft gehad (hij heeft nog maar 1 oog) kan hij door deze handicap niet verder werken op top-niveau. Hij heeft vele nakomelingen in Duitsland en daar hebben enkele op de LGA en BSP gestaan,  zijn broer Larry heeft ook op de BSP gestaan. Ook komt Xenta in de stamboom voor van in Nederland bekende harde steller Boban van 't Heukske (WUSV). Dit jaar 2004 zal Greif zijn halfbroer Falko vom Zäschkenhof (1ste plz LGA-02 en eigenaar Frank Bernard) met de FCI-Bundesqualificatie  mee doen en heeft zich geplaatst voor de BSP 2004 in Oberhausen. Daardoor kon hij zich ook nog qualificeren voor de WK-FCI in Frankrijk. Ook een halfzus van Greif heeft in 2003 op de BSP gestaan Erna von den Ost-Kantonen. 

Via moeder Zomby vh Zuidpark die in Nederland bekend staat om o.a. haar goede heup- en karakter vererving (o.a. moeder van Clive, Delfft (KNPV-Denemarken), Dezhra vh Zuidpark), komen we bij Zomby's vader Tay von der Döllenwiese, (bloedbroer van Yoschy, alleen komt Yoschy over broer Troll vd bösen Nachbarschaft) deze reu bracht ook de in Duitsland  Eeyk vom Aesculap (BSP3x)  en Nanouck vom Schwartenzwinger. De vader van Tay, Timmy vd bösen Nachbarschaft (BSP2x) bracht Half vom Ruhbachtal (BSP) de vader van de bekende Nick vom Heiligenbösch (BSP3x - WUSV). Nog meer bekendheden over moederslijn is Uwe vom Kirschental (BSP)  Boy vom Grawenhof (BSP2x) , Andy vd Bildsaule, Fero Zeuterner Himmelreich, Otter van Cherusker en Quai vom Haus Sandra (BSZ). Dus bij de laatsten 2 zitten ook een vleugje "Auslese" bloed in. Greif is een halfbroer van Clive van het Zuidpark de Kamp. van Zuid-Holland 2002 en die dit jaar op de WUSV in Eindhoven deelnam voor Zuid-Afrika.
 Greif is aangekeurd in Keurklasse IIa op 2 jarige leeftijd. 
Click hier op foto's en nakomelingen van Greif

Eigenaar/owner:
Fino Smit, Amstelveen
Mobiel +31 (0) 645702382
 email: "zorro."@wanadoo.nl
Website; --
Eigenaar/Owner; 
Yvon Schultz, Delft-Netherlands
Telf. +31(0)15 2616699 
Mobiel +31(0) 628235087 
email:yvon@gsdchain.nl 
Website: GSD Chain "Kennel van het Zuidpark"
STAMBOOM "combinatie"

Inteelt:
Greif zum Lahntal 5-5
Andy von der Bildsäule 5-5