VDH weekend "Learning by doing"

Wanneer:---
Het weekend van 01 t/m 03 juli 2011
Waar:---
Stadion v.v. CSV, Orderbos 5 te Apeldoorn
Bestemd voor:---
Alle leden van de VDH

A respectfull lady said:

So simple. Accept other people and their thoughts, enjoy of it
and share knowledge and take into yourself too.
---------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Na de WUSV Kampioenschappen in Sevilla moeten we constateren, dat het kwaliteitsverschil van de africhting binnen de VDH in Nederland, vergeleken met enige, in de breedte sterk op de voorgrond tredende landen als Finland en Spanje, groot is. Dat betekent voor de VDH, dat er een behoorlijke inhaalslag te maken is en er nagedacht moet worden, op welke manier er kwaliteitsimpulsen ingebracht kunnen worden binnen onze africhtingsport.

Het CBO en CBA hebben het HB voorgesteld, om hiertoe een eerste aanzet te geven. Om dit te concretiseren, wordt bovenstaand weekend georganiseerd. De kwaliteitsverbetering van de africhting loopt als een rode draad door het weekend. Om een totale kwaliteitsimpuls te kunnen –handelen-, zal de hele VDH organisatie mee moeten groeien, net als de overige doelgroepen binnen de VDH, zoals behendigheid en fokkers en exposanten. Het verbeteren van de samenwerking tussen de diverse doelgroepen, het verbeteren van organisatorische verbanden en meer respect en openheid naar elkaar, zullen belangrijke tools zijn.

Om dit te bereiken zullen in het desbetreffende weekend workshops en brainstormsessies met fokkers en exposanten, leden die met behendigheidsport bezig zijn en africhters worden gehouden. Ook het seminar, dat door een absolute wereldtopper op africhtinggebied wordt gegeven, moet ons helpen, om op een beter niveau te komen. Het zal vast en zeker een uitstraling hebben naar alle africhting niveaus. De investering van dit weekend zal helemaal door sponsors moeten worden gefinancierd. Daar wordt aan gewerkt.

Door hier geen eenmalig evenement van te maken, maar een jaarlijks terugkerende hondensport weekend op hoog niveau, kunnen we wellicht wat van onze achterstand inlopen. Wij hebben daar wel iedereen binnen de VDH organisatie voor nodig.

Wij bedanken het PB van Gelderland voor het verzetten van de provinciale B/ C wedstrijd, die oorspronkelijk in dit weekend zou worden gehouden.

Meer informatie volgt

CBO en CBA
 
 
 
 
webmaster Yvon Schultz