Info WUSV 2011 in Kiev (d.d. 11 sept. 2011)

 

Rechtstreekse uitzending http://dog-channel.tv/ - WUSV 2011

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De speurvelden om dit moment in Kiev.

Info WUSV 2011 in Kiev (d.d. 11 juni 2011)

Het Nederlands Individueel Africhtings Kampioenschap komt dichter bij en daarmee ook de selectie voor de WUSV te Kiev.
Voor diegene die met hun hond, mits ze zich selecteren naar deze plaats willen afreizen hebben wij (de teambegeleiders) in overleg met de CBA het volgende geconcludeerd qua reizen.
Volgens de routeplanner is de afstand Amsterdam Kiev 2025 km. Meer dan 800 km hiervan is onverlichte tweebaansweg  van zeer slechte kwaliteit door Polen.
De veiligheid situatie in Polen is van dien aard dat wij het als team niet verantwoord vinden om daar mensen met auto's doorheen te sturen.
Daarom hebben wij mede gezien het veiligheid risico besloten voor alle deelnemers hun partner en hun hond een vliegtuigticket te boeken en een huurauto te regelen
De heenreis vindt plaats op donderdag 29 september en de terugreis op maandag 10 oktober.
We hebben voor elke deelnemer een 2 persoons hotelkamer geboekt.
(http://www.kstan.com.ua/en/hotel/)
Ter plaatse kan gebruik worden gemaakt van een huurauto waarin een Bench geplaatst kan worden.
De kosten voor de vlucht van de deelnemers, hun honden, het hotel en de huurauto komen voor rekening van de VDH. De vlucht van de partner dient echter zelf betaald te worden.
Iedere hond moet in het bezit zijn van een EU-dierenpaspoort. De hond moet geënt zijn tegen rabiës (verplicht) en teken encefalitis. Dit laatste is een door teken over te brengen ziekte, welke ook in Duitsland en Oostenrijk voor komt, de hond kan ter plaatse (in Kiev) hiervoor ingeënt worden.
Een identiteitsbewijs voldoet niet voor de Oekraïne. Men heeft een paspoort nodig dat nog minimaal 3 maanden na vertrek geldig is.
Tevens is men verplicht een reisverzekering en een WA verzekering te hebben afgesloten dit moet daar aantoonbaar zijn.
De muntsoort in de Oekraïne is de Grivna. Een Grivna staat gelijk aan € 0,09.
Bankpassen worden geaccepteerd bij geld- en betaalautomaten met een Cirrus- of Maestrologo. Betalen en geld opnemen met een bankpas is niet altijd gratis. De kosten verschillen per bank. Bij de eigen bank kan je informeren over de kosten.
Tevens zijn CreditCards bij de meeste hotels, restaurants en geld- en betaalautomaten geaccepteerd (let op de logo's).
Het is raadzaam terplekke een prepaid telefoon card aan te schaffen i.v.m. de hoge kosten (je zou een oude simlockvrije extra mobiele telefoon mee kunnen nemen).

                            Andre van Eekelen en Fleuris Veth